Защо е важно родителите да участват в активностите на децата?

Не е тайна, че децата, които имат родители, участващи в ежедневните им дейности, са по-щастливи, по-здрави и по-добре адаптирани. Проучванията показват, че те са с по-добро когнитивното развитие, мотивирани са, връзката родител-дете е здрава и имат по-добро академично развитие.

Това също така може да помогне на родителите да увеличат самочувствието си и да имат по-голямо удовлетворение от постиженията на тяхното дете.

С натоварения график между дома, работата и училището може да изглежда, че семейството има много малко време да прекарват заедно. Но с правилно планиране и ангажираност може да се изгради положителен опит както за родителите, така и за децата.

Първо разберете къде е най-големият интерес на детето ви. Няма нищо по-ценно от спомените, които детето ви носи от съвместното време, прекарано с вас в любимата си дейност.

Също така е важно да имате предвид какви умения, таланти и способности можете да предложите. Можете ли да предложите организационните си умения да правите забавно събитие в училището на детето си, да организирате футболна игра или да направите торта за Новогодишния базар. Изберете активността внимателно и се наслаждавайте. Детето ви ще забележи радостта на лицето ви.

Целта е да се включите и да останете в заниманието на детето. Децата на участващите родители имат по-малко емоционални проблеми в училище. Как да стигнете до детето си е е ваш избор.

Центрове

ул. Добри Немиров 5
гр. София
+359 88 449 2654
Ул. "Саранск" 2
гр. Ботевград
+359 89 9855 066
ДГ „Буратино“ ул. "Иван Вазов" 17
гр. СофияЧСУ "Евлоги и Христо Георгиеви" - бул. "Цар Борис III" 224
гр. София
ж.к.Младост 3, бл 326 A, 1712
(В близост до магазин Лидъл)
гр. София
+359 88 8881 613
ул. Цветна градина 72
(Спорт скилс, БЦ Пирамидата)
гр. София
+359 88 9598 980